tisdag 11 augusti 2009

Nu är man tillbaka

Semestern har varit kort men underbar! Vi har hunnit med: Göra klart hönshuset, lämna in bilen på verkstad, sälja på bakluckeloppis, åkt båt, badat, grillat, pussat på småkycklingar, fikat femtielva ggr, åkt till Dalarna och ätit kräftor, varit östergötland runt och hämtat kycklingar, och sovit. Phuh!

Man är helt slut! ;-)

Det blommar för fullt i trädgården, Dahliorna har inte gjort mig besviken i år...dom är dubbelt så stora som förra året och har dubbelt så många blommor - om inte trippelt! Helt fantastiska! Luktärtorna har vi lyckats med för första gången och vi njuter av att ta in små buketter att ha hemma o sniffa på. Gräsmattan, tjaa...den är som den är, torr på vissa ställen och fin på andra (och växer i tussar...suck) Hönsen gödslar på med hönsbajs överallt så barfota är inte att rekommendera haha!

Trion MES:ar hjälper till:



El Toro önskar hönsen kom liiite närmare:



Tre små bebisar:



Ikaros - Friserad dvärgkochintupp:



Några av dvärkochisarna, Esmeralda och Isabella (o Ikaros fluff):



Paco, tvärrandig friserad dvärgkochintupp som vi ska behålla:



Tre av 5 nykomlingar, två Brahma och en Appenzeller spetshättadblandis som vi kallar för "Mössan" Blyga damer (?):



Det här är kycklingavdelningen i nya hönshuset, på bilden inte klar:



Vårt linneskåp får agera kycklingbur/värprede. Smart va? O så har dom fått en kristallkrona som kronan på verket :-)Sen kommer foderavdelningen. Fint va? (änsålänge haha)


1 kommentar:

bc owner sa...

Den semestern var aktiv. =)

Det hönshuset 'går inte av för hacker'.
Vågar inte visa mina typpor några bilder från ditt hönshus. Misstänker att de kommer inklampandes med långa listor med krav på boendet då. ;-)

Mvh Jenny