måndag 15 mars 2010

Det kom...

...en endaste liten kyckling nu ur senaste kläckningen! VAAAD hände? :-(
Stackars lilla kyckling, jag fick så dåligt samvete att han/hon var alldeles ensammen så vi åkte ända till Susan i Vagnhärad och köpte 4 "kompisar", 1 vecka gamla blandisar, dubbelt så stora som lillfisen men ack så glad han blev!
Innan satt han under en strumpa i kycklinglådan och pep - jag gick omkring och till och med sov med kycklingen mellan brösten en hel dag (varmt och skönt haha!) men nu har den kompisar att busa med :-)
Bilder kommer... (på kycklingarna såklart, vad trodde ni! ;-))

Känns tråkigt att alla Fifty Five Flowery inte klarade sig, men vi har ungefär 78 ägg som ska in i kläckaren snart igen. Borde bli någonting av dom iallafall:

Svarthöns
Appenzeller spetshättad
Dv. kochin - rapphönsfärgade
Dv. kochin - Laxfärgade
Dv. kochin - pärlgrå
Dv. kochin - gul
MES

Herregud...vi kommer att drunkna i kycklingar! ;-)
tur man ska på hönsbytardag i maj och kanske har en egen i juni...

Har för övrigt hittat ett hus på hemnet som har tillhörande växthus/drivhus på totalt 2300 kvm...ja du läste rätt! Man kanske kan bli självförsörjande på på grönsaker iallafall, om inte så kan hönsen få fina ljusa bostäder i drivhusen... (frigående inomhus?)

hej sålänge!

måndag 8 mars 2010

Vart är våren?

Igår var en helt underbar dag! Inte bara att det var strålande vacker sol, jag har ju börjat en liten nybörjarkurs i ridning om 5ggr. Var iväg på första tillfället igår och det var fantastiskt kul! Lyckades till och med vara chic i mina nya (tradera...) ridbyxor. Men jag visste redan när jag satt av hästen att jag skulle ha svårt att gå idag...och jag hade rätt! ;-) Urrk...har så ont i ljumskarna idag!
Ska bli kul att göra om detta några ggr till, sen får vi se om jag hittar en ridskola närmare som kan tänkas ta in mig som elev. Eller det får ju bli lite senare, typ nästa år...

På hus eller hönsfronten inget nytt...eller jo det kommer att kläckas lite flera kycklingar i helgen, Fifty Five Flowery (en svensk värphönsras) och några MES:ar (Moderna engelska stridshöns)
Dom kycklingarna som bodde i sovrummet har fått flytta ut till gästhuset för jag sover dåligt nog just nu och vaknar stup i kvarten och måste gå upp....dom är jätteroliga och vill gääärna sitta på ens arm eller huvud :-) Längtar tills att snön har töat bort så hönsgården kommer till användning igen...just nu är det ca 70 cm snö i hela hönsgården och ingen vill gå ut. Hunden går bara där vi har skottat, vilket resulterar i en ganska äcklig nerkissad gång i trädgården. Vart är vååååreeen?
Hörs snart :-)