måndag 22 februari 2010

Huuuuu...

...det är himla kallt! Ingen nyhet kanske...men -19 grader kan jag inte minnas att man haft tidigare. Det är ett himla sjå att hålla värmen i hönshusen, har flyttat om stackars hönor och tuppar som ett tetris för att det ska bli så varmt (och ekonomiskt) som möjligt. Snart kommer jag väl ta in några i huset...bor ju redan 7 kycklingar inomhus så det är väl bara att slänga in lite fler...näe det går ju inte.
Kycklingarna växer iallafall, dom är ju bara för söta! Två stycken gillar verkligen och kan flyga som attan - 2 veckor gamla! En satte sig i nacken på mig igår :-) Gulle...
I kläckaren ligger det 19 ägg, 11 Fifty five Flowery - en svensk värphönsras och 7 MES ägg och ett dv. kochinägg.
Ska lysa äggen ikväll och se om dom klarade frakten med posten, jag har ingen bra erfarenhet av skickade ägg men man kan ju hålla tummarna :-)

Näe nu ska jag drömma om en semester i Indien, min käre make klagade igår över skype att det är för varmt där han är - i Kapstaden i Sydafrika. Jahaja, stackars dig då sötis ;-)
Grrrrrrr....*frusen*

Här kommer bilder på de växande små liven:
Hela gänget.















måndag 8 februari 2010

Sovrum

Nu är sovrummet avklarat, sånär på diverse belysning, tavlor, gardinstång, element och lite lister som saknas - men basen är iallafall färdig :-)
Det känns stort och vuxet haha!:



Den randiga tapeten är verkligen min favorit, och jag är inte något större fan av fondväggar annars(ska man tapetsera i hela rummet!) men det blev fint :-)
Nu har jag framtida köpare i åtanke, annars skulle det vara en heeeelt annan tapet som fond, typ den här drömtapeten från Louise Body:

http://www.tapetorama.se/display.php?item=27108&category=Wallpaper

Eller kanske den här från en kär vän och designer:
(det är jaaag på tapeten! :-D)Knasigt och ego...;-) hehe...

fredag 5 februari 2010

in i garderoben igen

..snart klart :-) Är kär i färgen ljuslila just nu så det får sätta tonen på rummet. Dock kan jag inte ta en enda vettig bild eftersom rummet är så litet, haha...

Rummet sett genom spegeldörrarna...



Osså från hallen sett...



Nu ska jag sluta plåga er med garderobsbilder, här kommer bilder på sötnosarna (japanska vaktlar) istället, som kläcktes för 3 dagar sen :-)Helt sjövilda!





Osså lille "piraten", så söööt!

torsdag 4 februari 2010

Hus igen....

Hittat ett hus, igen. Den här gången är det genomförbart...inga orealistiska kvadratmeter, nära en stor stad, mycket bra pris + att det är renoverat och inget ruckel...Dock är tomten bara lite större än den vi har nu, men huset har stall...så alla djur får plats.
Ja vad väntar vi på!!?

Bilden säger väl allt...*drömmer sig bort*
;-)

måndag 1 februari 2010

Garderob

Nu är det nästan klart! Är så nöjd med nya fina byrån :-)
Saknas fortfarande lister och annat i rummet och bilden är superdålig, men visst börjar det se fint ut? Nu ska det upp en gardinstång och en ljuslila gardin oxå så är det klart. Uppe på garderoben trängs mina Tildaburkar :-)

Fick förresten massage igår av en vän som pluggar till massör. Oj hujedamej hur ont det gjorde! Jag var visst mer spänd i kroppen än bara det där ryggontet jag haft sen jul...får gå tillbaka till henne fastän det tar emot, jag får väl ta med nåt att bita i under tiden...

Annars är det full rulle i djurverkstan hemma, idag har det kläckts 12 vaktelbebisar och jag inväntar några kyklingar om nån dag oxå. Pixi gjorde en fuling och smet i lördags upp till grannen och dödade deras gunga...och förstörde sina tänder ännu mer. Fredrik förstörde avloppsröret i badrummet nu idag förresten, så jag kan inte duscha tills på onsdag för nu är han på väg till Paris.

Lite smått kaos som vanligt. ;-)