torsdag 29 maj 2008

ÄNTLIGEN!!!

...har jag tagit mitt körkort! Nervös var jag men allt gick utmärkt så jag började med att köra till jobbet helt själv. Svårt med parkering var det men det får jag stå ut med tills jag kan smöra till mig en egen parkering...Fantastiskt att kunna åka hem direkt efter jobbet och pyssla med trädgården och hundarna. Idag ska jag handla mat efter jobbet. Haha, det känns så himla bra att slippa cykla med matkassar i korgen!

Just nu växer allt så det knakar hemma, pionerna är fulla av knoppar, klematisarna klänger uppåt fasaden, silverregnen klättrar fint i pergolan och allt ser ut att leva och frodas. Nu kan jag pusta ut lite, sätta ut fröer till sommarblommor i rabatterna och bara se det växa. Klippa gräset får man göra hela tiden och det tar sin lilla tid...och ogräset växer med flera meter i sekunden känns det...
Både jag och Fredrik har lovat oss själva att i augusti ska vi inte göra nånting (förutom att klippa gräs? haha) utan bara njuta av allting vi gjort. Men fortfarande har växthuset inte kommit upp, men jag har blivit lovad att det ska stå klart tills jag kommer hem från Las Vegas (åker nästa onsdag) Ska bli spännande!!!

/A

tisdag 20 maj 2008

Fler bilder...

Lite mera bilder tagna igår på hur trädgården artar sig :-)

En vit Rhododendron i korg, har inte hittat en plats till den än. Tror det är en sissinghurst white?



Planket från insidan av uteplatsen/entrén, Leonard Messel längst till höger sen blåregn, clematis och rödbladig trollhassel. Trångt men hjärtligt, antagligen får jag flytta på nåt snart.



Fuchsia från Lida handelsträdgård i Tungelsta. Dom har dom billigaste och finaste pelargonerna på stam!



Gästhusrabatten igår, clematisen Pink Flamingo öser sig ut i lådan, jag trodde humlen skulle vara snabbare men icke...



Närbild på Pink Flamingo



Pastellakleja



Rhododendron i surjordsrabatten, kommer inte ihåg namnet...



Vår stora Rhododendron (2, 5 meter hög) + Schersminen med en massa Förgätmigej samt kirskål under, jag lät det växa kvar, ser så vackert ut i skymningen, som en blå matta under buskarna...



Kaiser tittar på mig genom vardagsrumsfönstret. Snart är det så fullt av pelargoner i fönstrena att man knappt ser ut :-) Köpte runt 9 stycken nya i helgen hos Sune Trygg i Tungelsta igen. Suck :-P

torsdag 15 maj 2008

Yes YES!

Nu kan jag lägga upp bilder direkt från minneskortet till datorn på jobbet, på ett ögonblick så nu ska jag sluta tjata om att jag inte hinner lägga upp bilder :-)
Här kommer lite bilder på en bukett jag plockade in igår från trädgården:

Lila tulpaner, vita tulpaner med lila kant, rosavit tulpan, kvist från äppelträdet, bergeniablomma samt vita "thalia" narcisser. Visst är det vackert!



onsdag 14 maj 2008

Lite Bilder som utlovats...

Lyckades inte ladda upp alla idag, men det kommer flera snart...
Det är alltså bilder på Pergolabygget, planket och lite av stora skräprabatten. :-)

Pergolan sett från huset upp mot parkeringen...stökigt...men här är det en ny rabatt innehållandes Pioner, kantnepeta, liljor, tagetes, tagglös björnbär, klematis samt ett silverregn.

alt=""id="BLOGGER_PHOTO_ID_5200248312293246338" />

Rabatten utanför gästhuset med vallmo längst till vänster, sen funkior, svart echinacea, svart stockros, svart iris samt i lådan humle, klematis "Pink Flamingo" och pioner och liljor.


Stora skräprabatten med blommande ormöga i framkant samt bergenia. I enen klänger sig en klematis alpina och vita lila samt rödrosa tulpaner blommar ikapp. Vackert! ( men det syns inte här suck)


Bild från gången upp till entrén till huset, planket är nytt samt pergolataket. Nu har det kommit till en grind så inte hundarna ska smita.


en bild snett upp mot gästhuset

söndag 4 maj 2008

Vad sysslar jag med egentligen?

Ja det kan man ju undra...:-)
Överallt i rabatterna kommer det upp ljuvliga tulpaner och narcisser (troligen Thalia) men allt annat annars so kommer upp i lökväg är GULT! Alltså inte lysgult men ljusgult! Min käre make bara skrattar men jag surar, jag gillar inte gult! Fast jag får erkänna att dom går lite mot LIME-hållet så jag rycker inte bort nåt ännu...haha, ja vi får väl se när jag lär mig gilla gult.

Annars är det som sagt mest rosa, lila och blått som blommar. SÅÅÅ ljuvligt! Och jag SKA FOTA!
Maken har grävt en ny rabatt innanför planket utanför entrén, där ska Leonard Messel-magnolian stå, och kanske även ett blåregn. Får se om jag vågar sätta ett sån "ohärdig" planta. Men mot planket borde det trivas, det är varmt och vindskyddat.

Jag låter mina sådder stå ute i solen nu, även dahliorna som är rätt stora. Har börjat tröttna på alla frösådder som slokar i gästhuset. Har satt pionvallmo direkt i jorden i rabatten istället, får se om det kommer upp några rosa bollar i sommar :-)
Men jag tror nog att direktsådd kommer att bli min nya melodi, det är jobbigt med förodlingar och mina bästa plantor har dött...suck. Ska rädda klockrankan från samma öde ikväll. Och sätta luktärter kanske?

Kalas!

Vi har en ny bekantskap att presentera: Kaiser! Vi har alltså skaffat oss en till Bullterrier! En helt underbar 2-årik brindlehane, busig som attan och en anledning till att sätta staket runt rabatterna....;-)

En till hund: = Mer motion, mer jobb, mer kärlek, dubbelt så mycket bajs i gräsmattan, osv...haha. Men jag tror vi gjorde ett bra val :-)