söndag 30 december 2007

Planering, planering...

Igår kväll satt jag uppe till 01:00 med alla mina trädgårdsböcker i soffan och planerade. Oh gud vilka planer man kan ha när man sitter inomhus och myser, jag vet dock att det inte är riktigt möjligt att få ett "Sissinghurst" i Vidja på en säsong....Men jag drömmer om ett eller flera blommande träd, typ körsbär eller magnolia, paradisbuskar, tefatsstora rosa rosor som hänger över en spaljé, en pergolagång (kommer jag definitivt börja bygga i vår!) Och så massa vindruvor i växthuset. Växthuset förresten, i veckan kom vi fram till att det ska stå MITT I gräsmattan. Vad sägs? Det är ju ändå det dyraste vi köpt till huset hittills så man vill ju ha det där man kan titta på det varje dag genom köks och vardagsrumsfönstret. Och så blir det mera rumskänsla i trädgården. Där ska det stå. Punkt slut! (med reservation för ändringar...haha)
Jag vill ha: Lammöron, rosenskära, mer klematis, dahlior, gladiolus, praktvädd, jättenattljus, riddarsporrar och bellis i gräsmattan. Jag har köpt en massa fröer, sålänge växthuset kommer upp i tid så ska jag ju inte behöva gå under och behöva köpa en massa färdiga dyra plantor...nån som är sugen på att hjälpa till att gräva lite? ;D

Det jag vill göra och ha kommer lixom inte rymmas i vår budget om man säger så...speciellt inte när jag är shoppinggalen när det gäller ebay.com. Senaste fyndet?
En art deco-brosch i vitt guld med en diamant i från 20-30 talet (matchar min vigselring) Dessutom har min fina slöja med tillbehör kommit + den cape jag ska ha så jag inte fryser ihjäl under vigseln ;)

Tyvärr har jag ingen bild på vitguldsbroschen för bilderna var skyddade *argh*
men har bild på en annan brosch som jag vann igår. Lite morbid, men jag är ju en älskare av sånt :P



Antika slöjan med vaxblommor:







Capen, från 30-talet den med:





Och så angående jobbet: Hjälp!
Jag som bara suttit i företagsreception tidigare visste verkligen inte hur folk kunde bete sig...
För två timmar sen bad jag en kvinna i 40-årsåldern med sin ena dotter i knäet att kliva ner från "tomtefotöljen" som står vid oss. (det är dekoration bara, tomten satt där den 21:a dec) Dessutom finns det spärrband...Vad säger kvinnan då inför sina två döttrar och man? Jo :

"Jaha, så man får kissa och bajsa i den då?"

Jag trodde inte mina öron! Min enda kommentar fick bli "MOGET!" Ja vad ska man säga? Jag hoppas att hennes döttrar inte hörde....
Kommer antagligen att bli en bok med diverse kommentarer och lustigheter från detta jobb. En guldgruva om man orkar hålla huvudet högt och inte ta åt sig.

Kram!

onsdag 26 december 2007

Jul och dyraste hittekatten i stan

22 December fick vår lillkisse för sig att svälja något konstigt så hon mådde inte så bra, så det fick bli Bagarmossens djursjukhus. På självaste julafton hämtade vi henne igen, bukopererad och med ett ärr längs med hela magen och tratt på huvudet, 14 100:- fattigare....Hon hade svalt en stor SYNÅL! Tur att hon är försäkrad (gjordes efter sorgligheterna med förra kissen) men ändå...det är ju självrisk och allt.
Nåväl, hon springer runt hemma och busar fast hon bara ska vila i en vecka. Och Elvis fräser och slår för han vet inte vad det är för filur som springer runt och krockar med saker :)
Julen har i övrigt varit fantastiskt trevlig, dock utan snö. Tyvärr har jag fått en jobbig förkylning, det är typiskt nu när man var lite ledig, men det är sånt som händer.
På jobbet har jag annars fullt upp så man hinner vare sig blogga eller äta typ, kanske lika bra eftersom brudklänningen ska på så småningom haha!

Bye

torsdag 6 december 2007

Stresssssss....

Det är mycket nu på en gång, har börjat på mitt nya jobb i Farsta C nu och jag trodde (blev lovad) att jag skulle få bli upplärd under en månad, men dom tycker nu att jag klarar mig finfint redan efter 1,5 vecka...TACK! Men hjälp?!
Tvättmaskinen hemma går varm för jag måste byta skjorta varje dag för jag svettas rätt mycket nu om dagarna haha...

Åsså trädgården:
Skräpig och kal...och växthuset har kommit men vi hinner inte sätta upp det nu. Inte ens orkat bära in stommen in på tomten *latmaskar* Nä men det är tuuungt!

Vi ska kanske ta hand om en katt till nu i veckan, en annan hemlös kissemiss...får se om hon går ihop med resten av familjen. Ska nog kolla på henne i helgen tror jag. Min mamma har själv tagit hand om en annan hemlös kisse nu, Mozart. Hon har ju en hankatt sen tidigare så det blir mycket fräsande haha!

Jag oroar mig för mina lökar! Det är för varmt ute och jag tycker mig se några snödroppsknoppar titta fram? Vad ska man göra? Jag hoppas dom inte fryser ihjäl nu när det ska bli kallare. Nu har vi iaf julpyntat huset och altanen, men snön lyser med sin frånvaro tyvärr. Jag ska se om jag kan fota härligheten ikväll :) Undrar hur hög elräkningen blir nästa månad ;)

Har köpt träningskort på sats, testat avancerad yoga en gång (har jag inte skrivit om det redan?) Kan ju säga att det inte var så skönt dagen efter...jag som är helt otränad! Nåväl, nu ska jag ta tag i det iaf. Så man orkar gräva i trädgården i vår. Har ju tusen olika planer för den....

Angående bröllopet: Mina kära mostrar kan inte komma :( Men klännnigen är här, ringen är hos guldsmeden, Fredriks kostym är på väg och tårtan är beställd. Nu är det bara resten kvar....suck.

Kram!