måndag 29 oktober 2007

Men va i h-ete?

Då bestämde vi oss efter mycket diskuterande och gnetande om en ny plats till växthuset. Det skulle bli i utkanten av gräsmattan, och det var helt perfekt! Om det nu inte var så att björken hängde över...så vi började diskutera om vi skulle ta ner björken och hur? Men för att kunna ta ner björken så måste man ta hit ett proffs eftersom det går en telefonledning rakt under björken...so far so good...

men vi bestämde oss för att göra en koll med kommunen så att man inte stötte i nåt gammalt avlopp eller kabel där växthuset ska stå, och gissa vad? Rakt under där vi hade tänkt att gräva så går det en elkabel som leder från elstolpen till vårt hus. Så tji fick vi!

Nä nu får faktiskt växthuset stå i vila tills i vår, vi orkar inte med alla turer och oturer...dessutom är leveransen av stommen försenad så vi skulle ändå inte kunnat sätta upp det. Känns just nu inte så jättekul att ha lagt 22000 på nåt som man inte kan använda förrän om ett halvår...*sliter sitt hår*

Såg däremot fram emot att få åka till London med min dansgrupp, dealen var att det skulle bokas en biljett till pojkvännen oxå, så skulle vi kunna ha en liten weekend i bästa staden av alla, men trots tjat, påminnelse och allt så bokas det ingen biljett till min kära pojkvän - och biljetter med samma plan kostar nu det dubbla. Schysst va? Där var den resan förstörd. Nä nu ska jag inte bara vara negativ, har lagt bud på en underbar brudklänning från 40-talet som jag hoppas ska bli min ikväll. Så har jag en sak mindre att tänka på innan bröllopet. Oj, har jag glömt att nämna det? 26:e Januari blir jag fru Hedlund. Underbart! ;D

Kram

lördag 20 oktober 2007

Otur i turen...eller hur var det nu igen?

Jag skrev förra gången att vår dator gick sönder, så pojkvännen köpte en ny bärbar dyr dator tre dagar senare. Så fyra dagar efter att vi fått datorn så välter en av buskissarna ut en hel tillbringare med vatten över den NYA datorn som förstås går sönder...utan dator i två veckor till alltså...men nu är den gamla lagad iaf!

Vi åkte på en välbehövlig 22-timmarskryssning i tisdags, kan rekommendera Birka Paradise, bara pensionärer, (fast lite fulla var de allt) men tyst och lugnt och bra mat och bra spa-behandlingar och sånt. Var en upplevelse att sitta i en het bubbelpool utomhus på däck och titta på vackra hus i stockholms inlopp!

Dagarna innan var nämligen hektiska, vi har varit och hämtat tegel till vårt växthus som ska komma snart! Stoooora tegelstenar blev det, och vi fick plocka ur en stor hög som varit Lina Tegelbruk i södertälje. Vi fick såklart betala hutlöst med pengar för det men det finns ju inget begagnat tegel för under 15 kronor stenen i stockholm....(vi betalade runt 6 kr/stenen) 600 rejäla stenar blev det så vi fick åka i två omgångar. Skojar du att man var slut efteråt? Men nu är dom här iaf, men vi har stött på ett annat problem som vi inte hade förräns idag, när jag (geniet...) kom på att vi skulle ha växthuset på en annan plats än där vi grävt upp. Tja, så vi är lite oense om vart det ska stå i trädgården, och i vilken vinkel, på bredden eller kortsidan mot grusgången eller mot huset eller typ där vi begravde vår katt? HJÄLP?!!! På måndag ska det mätas och diskuteras och kollas vart solen ligger. Sen ska vi fråga om vi får låna grannens grävskopa så det inte tar två månader till att gräva...
Jag lyckades lämna min änglatrumpet utomhus när frosten kom så den blev jätteledsen, samma med dahliorna, så allt fick åka in i gästhuset (kanske 14 grader därinne nu)
Ska jag gräva upp afrikas blå lilja oxå? Har vintertäckt alla rabatter med björklöv vilket daggmaskarna verkar älska, för överallt i rabatterna och på gräsmattan ligger det "jordbajshögar" som tack för löven. Lite häftigt men jag är livrädd för mask! Men lite nytta gör dom iaf förutom att skrämmas :)

dåså, nu har jag uppdaterat lite.
Tjolahopp!

fredag 5 oktober 2007

Det händer grejer

OT (off topic)...jag ska börja på mitt nya jobb den 26:e november! Ohh, det är spännande och lite jobbigt samtidigt. Många frågor och funderingar, man har ju ändå jobbat 7 år på samma ställe och latat in sig, gjort härliga rumpavtryck i sin stol. Men nu är det dax alltså...hhuuuua!

HÄR skulle det ha suttit en fin bild på min underbara änglatrumpet i full blom, men datorn hemma bestämde sig för att lägga ner så nu har vi varit tvugna att köpa en ny dator och den har såklart inget internet för tillfället...suck. Hursomhelst: vi har grävt lite mera där växthuset ska stå, hunden hjälpte till så gott hon kunde och slet och massakrerade rötter, sen blev det duschning för hennes del :)
Vi har grävt ner den fula dräneringsslangen (som går från stupröret på baksidan av huset till under altanen) och lagt små plattor över längst med hela fasaden. Ser toppen ut! (Det tog dock halva dagen haha) Så nu förbereder jag för den nya rabatten som kommer att hamna vid husets gavel. Jag trodde att det skulle vara enklare att hålla på i trädgården, men att flytta 15 små betongplattor i en skottkärra är ett helt projekt och man svettas som en gris, jag börjar redan nu undra om vi tagit oss vatten över huvudet som ska mura upp en mur till växthuset? Om 4 veckor kommer det ju...Har varit ute i skogen igår med älsklingen och vovven, letade efter trattkantareller men varken Lännaskogen eller vår skog ville ge nåt, hittade dock två fantastiska Karl-johan! Men vafan, jag vill ha kantareller!

MERA REGN TACK!!!